Zdrowie

Znaleziono 118 ofert

Glinka Rassal to naturalny surowiec bogaty w wyjątkowe właściwości. Wspomaga oczyszczanie, detoksykację oraz remineralizację skóry. Bywa stosowana jako mydło, szampon czy odżywka do włosów. Polecana do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, szczególnie z rozs …

Woda jaśminowa powstaje w procesie destylacji parą wodną kwiatów jaśminu wielkolistnego. Posiada intensywny kwiatowy zapach, dzięki czemu z powodzeniem może być stosowana jako aromatyczna mgiełka do ciała i włosów. Polecana do każdego typu skóry – od such …

Woda roślinna pozyskiwana z liści zielonej herbaty jest produktem o uniwersalnym zastosowaniu. Polecana do każdego typu skóry, szczególnie wymagającej, problemowej, skłonnej do podrażnień czy wyprysków, ale także suchej i delikatnej. Pielęgnuje skórę dojr …

Woda z melisy powstaje w procesie destylacji parą wodną liści melisy lekarskiej. Posiada przyjemny zapach typowy dla tej rośliny. Może służyć jako aromatyczna mgiełka do ciała czy włosów, szczególnie w letnie dni. Polecana do cery mieszanej, z nadprodukcj …

Masło do ust z olejem awokado to miękkie masełko o delikatnym, naturalnym zapachu, które powstało poprzez połączenie oleju z awokado z utwardzonym olejem sojowym. Znajduje zastosowanie w kompleksowej pielęgnacji ust, szczególnie bardzo suchych, popękanych …

Masło do ust z olejem makadamia posiada delikatny, naturalny zapach. Powstaje poprzez połączenie oleju makadamia z uwodornionym olejem sojowym. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji przesuszonych, pękających, łuszczących się i wrażliwych ust. Jego łatwa apl …

Gliceryna (glicerol) to naturalny związek organiczny z grupy cukroli. Powstaje m.in. jako produkt uboczny produkcji mydeł. Ma postać gęstej, lepkiej cieczy, niemal przezroczystej. To jeden z najczęściej stosowanych humektantów i fundament wielu kosmetyków …

Olej z arniki powstaje w procesie maceracji (moczenia) suchych kwiatów arniki górskiej (Arnica montana) w oleju słonecznikowym. Arnika często wykorzystywana jest jako składnik kosmetyków do pielęgnacji cery reaktywnej, skłonnej do zaczerwienień i w profil …

Olej makadamia jest idealny do pielęgnacji starzejącej się, mało elastycznej i szorstkiej skóry całego ciała. Jako emolient ogranicza nadmierną utratę wody ze skóry. Nadaje się do pielęgnacji zniszczonych, suchych włosów oraz problemowej skóry głowy. Pole …

Olej arganowy otrzymywany jest w wyniku tłoczenia na zimno orzechów drzewa arganowego. To jeden z najbardziej znanych olei roślinnych, zwany skarbem Maroka. Polecany do skóry suchej, delikatnej, podrażnionej, problemowej, o obniżonej elastyczności. Jako e …

Olej uzyskuje się poprzez tłoczenie na zimno nasion czarnuszki siewnej. Polecany jest do skóry zniszczonej, mało elastycznej, delikatnej, skłonnej do podrażnień, problemowej, zarówno suchej jak i przetłuszczającej się. Olej ma kolor płynnego złota i mocny …

Olej z nasion ogórka to doskonałe źródło Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych. Szczególnie bogaty jest w cenny kwas linolenowy (Omega-3) oraz linolowy (Omega-6). Polecany do pielęgnacji cery nadmiernie przetłuszczającej się, problemowej, zanieczy …

Olej z nasion pietruszki posiada odcień złoty bądź delikatnie wpadający w zieleń i wyczuwalny aromat typowy dla tego warzywa. Jest odpowiedni dla cery mieszanej, zanieczyszczonej, z nadprodukcją sebum, rozszerzonymi porami, ale także dojrzałej, mało elast …

Olej z opuncji figowej to najbardziej luksusowy olej na świecie. Idealny do cery mało elastycznej, z widocznymi oznakami starzenia, suchej, o nierównym kolorycie, ale także nadmiernie przetłuszczającej się, problemowej. Znajduje zastosowanie także w pielę …

Olej z wiesiołka polecany jest do skóry delikatnej, suchej, dojrzałej, mało elastycznej, ale także problemowej, z nadprodukcją sebum czy zanieczyszczonej. Pielęgnuje także włosy suche, zniszczone, matowe oraz osłabione paznokcie. Dostarcza skórze nienasyc …

Olej z zielonej kawy polecany jest do skóry suchej, problemowej, o obniżonej elastyczności, dojrzałej oraz w profilaktyce cellulitu i rozstępów. Jako emolient pomaga ograniczyć nadmierną utratę wody ze skóry. Znajduje zastosowanie także w pielęgnacji such …

Woda roślinna pozyskiwana z żywicy kadzidłowca (hydrolat z kadzidłowca) jest produktem uniwersalnym o wyjątkowym, orientalnym zapachu. Polecana szczególnie w pielęgnacji cery zmęczonej, o obniżonej elastyczności, z widocznymi zmarszczkami. Sprawdzi się ta …

Uznawana za jedną z najdelikatniejszych glinek. Biała glinka zawiera liczne mikroelementy, sole mineralne – takie jak np. aluminium, krzem, wapń, żelazo, potas i sód. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji skóry suchej, delikatnej, z rozszerzonymi porami, ja …

Masło kakaowe produkowane jest poprzez tłoczenie nasion kakaowca właściwego. Wykorzystywane nie tylko w kosmetyce, ale również przemyśle spożywczym. To częsty składnik produktów do pielęgnacji posłonecznej. Masło kakaowe naszej marki posiada wygodną formę …

Geranium olejek eteryczny - Your Natural Side Jak stosować? Twarz, ciało, włosy (w rozcieńczeniu): kosmetyki niespłukiwane (kremy, oleje, toniki, serum, balsamy) – max. 5,8%, spłukiwane – max 8,70 %.  Specyfikacja produktu: INCI: Pelargonium Graveolen …

  Woda champaka powstaje w procesie destylacji kwiatów magnolii odmiany champaca. Posiada intensywny kwiatowy zapach, dzięki czemu z powodzeniem może być stosowana jako aromatyczna mgiełka do ciała i włosów. Polecana do cery suchej, mieszanej, zniszczone …

Woda oczarowa powstaje w procesie destylacji części krzewu oczaru wirginijskiego. Polecana jest do cery mieszanej, zanieczyszczonej, z nadprodukcją sebum, rozszerzonymi porami, przebarwieniami, a także szarej, dojrzałej czy z bliznami. Posiada charakterys …

Woda roślinna pozyskiwana z liści zielonej herbaty jest produktem o uniwersalnym zastosowaniu. Polecana do każdego typu skóry, szczególnie wymagającej, problemowej, skłonnej do podrażnień czy wyprysków, ale także suchej i delikatnej. Pielęgnuje skórę dojr …

Peeling do ust z olejem rokitnikowym usuwa martwy naskórek i pobudza krążenie krwi, pozostawiając idealnie gładkie usta, o zdrowym kolorycie. Dodatkowo zapobiega odparowywaniu wody z powierzchni ust. Pobudza krążenie krwi, sprawiając, że delikatna skóra u …

Drobnoziarnisty 100% naturalny peeling z pestek truskawek stworzony został na bazie mielonych pestek truskawek oraz nierafinowanych olejów, wosku pszczelego i witaminy E. Dzięki zastosowaniu ścierniwa w formie pestek, peeling nie rozpuszcza się podczas st …

Skwalan to 100% naturalne i uniwersalne serum olejowe otrzymywane z oliwy z oliwek. Polecane do pielęgnacji cery suchej, dojrzałej, mało elastycznej, reaktywnej, łuszczącej się, z nadprodukcją sebum. Znajduje zastosowanie także w profilaktyce przeciwstarz …

Jeden z najbardziej bogatych w kwasy Omega-3 olei roślinnych. Polecany szczególnie do skóry suchej, delikatnej, łuszczącej się i pozbawionej elastyczności, ale również nadmiernie przetłuszczającej się, z rozszerzonymi porami. Idealny do problemowej skóry …

Olej acai powstaje przez tłoczenie cenionych z wielu względów, również w gastronomii – jagód acai. Polecany jest szczególnie do pielęgnacji cery dojrzałej, przesuszonej, zniszczonej, wymagającej regeneracji i ujędrnienia, a także w profilaktyce różnego ro …

Olej z arniki powstaje w procesie maceracji (moczenia) suchych kwiatów arniki górskiej (Arnica montana) w oleju słonecznikowym. Arnika często wykorzystywana jest jako składnik kosmetyków do pielęgnacji cery reaktywnej, skłonnej do zaczerwienień i w profil …

Olej marula polecany jest do pielęgnacji cery suchej, dojrzałej, z widocznymi oznakami starzenia. Pielęgnuje skórę delikatną, łuszczącą się, o nierównym kolorycie. Odpowiedni do zniszczonych włosów i delikatnej skóry głowy. Znajduje zastosowanie w profila …

truskawka & zielona herbata Zestaw truskawka & zielona herbata sprawdzi się szczególnie dobrze w przypadku cer delikatnych, problemowych, reaktywnych – zarówno suchych jak i przetłuszczajacych się. Olej z pestek truskawek 30 ml- pozwól, by jego przyjemn …

Woda roślinna pozyskiwana z kwiatów kocanki włoskiej (hydrolat z kocanki) jest produktem o uniwersalnym zastosowaniu. Polecana do każdego typu skóry, szczególnie problemowej, skłonnej do podrażnień czy wyprysków, ale także delikatnej i reaktywnej. Pielęgn …

Olej z nasion pietruszki posiada odcień złoty bądź delikatnie wpadający w zieleń i wyczuwalny aromat typowy dla tego warzywa. Jest odpowiedni dla cery mieszanej, zanieczyszczonej, z nadprodukcją sebum, rozszerzonymi porami, ale także dojrzałej, mało elast …

Posiada intensywny, świeży zapach, dzięki czemu z powodzeniem może służyć jako aromatyczna mgiełka do ciała czy włosów – szczególnie latem. Polecana jest do cery normalnej, mieszanej, z nadprodukcją sebum, problemowej. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji …

Posiada intensywny, świeży zapach, dzięki czemu z powodzeniem może służyć jako aromatyczna mgiełka do ciała czy włosów – szczególnie latem. Polecana jest do cery normalnej, mieszanej, z nadprodukcją sebum, problemowej. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji …

Cedr olejek eteryczny - Your Natural Side Jak stosować? Twarz, ciało, włosy (w rozcieńczeniu): kosmetyki niespłukiwane (kremy, oleje, toniki, serum, balsamy) oraz spłukiwane – max. 0,4 %. Specyfikacja produktu: INCI: Cedrus Atlantica Bark Oil, Limone …

Cytryna olejek eteryczny - Your Natural Side Jak stosować? Twarz, ciało, włosy (w rozcieńczeniu): kosmetyki niespłukiwane (kremy, oleje, toniki, serum, balsamy) – max. 2 %, spłukiwane – max 48 %. Dokładne dozowanie według IFRA znajduje się w tabeli na d …

Eukaliptus olejek eteryczny - Your Natural Side Jak stosować? Twarz, ciało, włosy (w rozcieńczeniu): dodaj do kosmetyków w dowolnej ilości – zalecane kilka kropli. Specyfikacja produktu: INCI: Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Limonene, Linalool (olejek z …

Pomarańcza olejek eteryczny - Your Natural Side Jak stosować? Twarz, ciało, włosy (w rozcieńczeniu): kosmetyki niespłukiwane (kremy, oleje, toniki, serum, balsamy) – max 5%, spłukiwane – max 40%.  Specyfikacja produktu: INCI: Citrus Aurantium Dulcis P …

Serum olejowe pod oczy 10 ml - Your Natural Side   Nie przymykaj oka na kompleksową pielęgnację okolic oczu! Zdrowa, wypoczęta i promienna skóra cudownie pasuje do każdego ich koloru. Daj się namówić na codzienny rytuał piękna, który podkreśli Twoje wyjąt …

Grejpfrut olejek eteryczny - Your Natural Side

Glinka fioletowa Kaolin swoją niezwykłą barwę zawdzięcza wydobywaniu jej poprzez szlifowanie wyselekcjonowanych skał bogatych w naturalne pigmenty. Posiada wyjątkowe właściwości pielęgnacyjne, zbliżone do glinki czerwonej. Jest niezwykle delikatna, dzięki …

Zielona glinka Montmorillonite wydobywana jest ze skał krzemionkowo- aluminiowych. Wykazuje najsilniejsze działanie spośród wszystkich dostępnych glinek. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji skóry problemowej, mieszanej, tłustej, wymagającej ujędrnienia. P …

Woda oczarowa powstaje w procesie destylacji części krzewu oczaru wirginijskiego. Polecana jest do cery mieszanej, zanieczyszczonej, z nadprodukcją sebum, rozszerzonymi porami, przebarwieniami, a także szarej, dojrzałej czy z bliznami. Posiada charakterys …

Woda jaśminowa powstaje w procesie destylacji parą wodną kwiatów jaśminu wielkolistnego. Posiada intensywny kwiatowy zapach, dzięki czemu z powodzeniem może być stosowana jako aromatyczna mgiełka do ciała i włosów. Polecana do każdego typu skóry – od such …

Masło do ust z olejem kawowym zostało stworzone na bazie doskonałej jakości olei roślinnych. Zawarty w nim olej z kawy arabskiej, zapewnia kompleksową pielęgnację bardzo suchych, spierzchniętych i popękanych ust, jednocześnie otulając je przyjemnym kawowy …

asło Awokado to miękkie masełko o delikatnym, naturalnym zapachu, które powstało poprzez połączenie oleju z awokado z utwardzonym olejem sojowym i witaminą E. Znajduje zastosowanie w kompleksowej pielęgnacji ciała, szczególnie suchej, łuszczącej się, mało …

Witamina E to doskonały składnik kosmetyków do cery suchej, zniszczonej, dojrzałej, z widocznymi oznakami starzenia. Wspiera skórę w walce z wolnymi rodnikami i w naturalnych procesach odnowy. Polecana w profilaktyce przeciwstarzeniowej oraz do skóry nara …

Olej jojoba posiada jeden z najbardziej unikatowych składów pod względem zawartości kwasów tłuszczowych. Polecany jest do pielęgnacji zarówno cery suchej, jak i przetłuszczającej się. Świetny do cery dojrzałej, łuszczącej się, delikatnej, skłonnej do podr …

Olej arganowy otrzymywany jest w wyniku tłoczenia na zimno orzechów drzewa arganowego. To jeden z najbardziej znanych olei roślinnych, zwany skarbem Maroka. Polecany do skóry suchej, delikatnej, podrażnionej, problemowej, o obniżonej elastyczności. Jako e …

Olej babassu przeznaczony jest do pielęgnacji każdego typu cery, szczególnie suchej, zniszczonej, dojrzałej – ze względu na sporą zawartość nasyconych kwasów tłuszczowych, np. laurynowego. Jako emolient, pomaga ograniczyć nadmierne odparowywanie wody ze s …

Olej cacay jest polecany do pielęgnacji zarówno cery zniszczonej, suchej, jak i normalnej, mieszanej czy z nadprodukcją sebum. To bogate źródło kwasu linolowego (Omega-6). Idealny do cery z widocznymi oznakami starzenia, mało elastycznej, problemowej, a t …

Olej konopny bogaty jest w Nienasycone Kwasy Tłuszczowe, zwłaszcza z grupy Omega-6 oraz Omega-3. Polecany jest szczególnie w pielęgnacji skór problemowych, zanieczyszczonych, nadmiernie przetłuszczających się, skłonnych do powstawania zmian trądzikowych. …

Olej z nasion rokitnika bogaty jest w Nienasycone Kwasy Tłuszczowe, szczególnie linolowy (Omega-6) i oleinowy (Omega-9). Posiada intensywną, pomarańczową barwę, dlatego radzi się go stosować w rozcieńczeniu – mieszając z innym olejem bazowym. Polecany do …

Olej z pestek śliwki to jeden z nielicznych olei posiadających tak intensywny, naturalny aromat. Charakteryzuje go przyjemny marcepanowo – migdałowy zapach. Przeznaczony do pielęgnacji każdego typu skóry, zwłaszcza mieszanej, suchej, delikatnej i dojrzałe …

śliwka & gorzka pomarańcza Zestaw śliwka & gorzka pomarańcza sprawdzi się szczególnie dobrze w przypadku skór dojrzałych, suchych, mieszanych z tendencją do zaczerwienienia czy z widocznymi oznakami starzenia. W skład zestawu wchodzą: Olej z pestek śliw …

Woda roślinna pozyskiwana z żywicy kadzidłowca (hydrolat z kadzidłowca) jest produktem uniwersalnym o wyjątkowym, orientalnym zapachu. Polecana szczególnie w pielęgnacji cery zmęczonej, o obniżonej elastyczności, z widocznymi zmarszczkami. Sprawdzi się ta …

Olej tamanu doskonale pielęgnuje każdy rodzaj skóry – od suchej, zniszczonej, dojrzałej, skłonnej do podrażnień, poprzez mieszaną i delikatną, aż po tę z nadprodukcją sebum czy nierównym kolorytem. Posiada ciemnozieloną barwę oraz mocny, korzenny aromat. …

Olej z wiesiołka polecany jest do skóry delikatnej, suchej, dojrzałej, mało elastycznej, ale także problemowej, z nadprodukcją sebum czy zanieczyszczonej. Pielęgnuje także włosy suche, zniszczone, matowe oraz osłabione paznokcie. Dostarcza skórze nienasyc …

Cynamon olejek eteryczny - Your Natural Side Jak stosować? Twarz, ciało, włosy (w rozcieńczeniu): kosmetyki niespłukiwane (kremy, oleje, toniki, serum, balsamy) – max. 0,58 %, spłukiwane – max. 0,77 %. Dokładne dozowanie według IFRA znajduje się w tabel …

Lawenda olejek eteryczny - Your Natural Side Jak stosować? Twarz, ciało, włosy (w rozcieńczeniu) – max 10%, spłukiwane – max 10%. Specyfikacja produktu: INCI: Lavandula Angustifolia Oil, Linalool*, Limonene*, Geraniol*, Coumarine*, Benzyl Benzoate*, E …

Olej marula polecany jest do pielęgnacji cery suchej, dojrzałej, z widocznymi oznakami starzenia. Pielęgnuje skórę delikatną, łuszczącą się, o nierównym kolorycie. Odpowiedni do zniszczonych włosów i delikatnej skóry głowy. Znajduje zastosowanie w profila …

Przeznaczenie Produkt Your Natural Side Olej z czarnuszki nierafinowany 50 ml jest naturalnym olejem pozyskiwanym z nasion czarnuszki. Ma szerokie zastosowanie w pielęgnacji skóry, włosów oraz paznokci. Olej z czarnuszki jest bogaty w kwasy tłuszczowe i w …

Woda miętowa powstaje w procesie destylacji parą wodną liści mięty pieprzowej. To doskonała propozycja na lato. Dzięki świeżemu aromatowi, może być stosowana jako zapachowa mgiełka do ciała i włosów. Polecana szczególnie do cery mieszanej, zanieczyszczone …

Woda różana powstaje w procesie destylacji parą wodną kwiatów róży damasceńskiej. Posiada subtelny kwiatowy zapach, dzięki czemu może być z powodzeniem stosowana jako aromatyczna mgiełka do ciała i włosów. Uznawana za najdelikatniejszą wodę roślinną, prze …

Woda Ylang Ylang powstaje w procesie destylacji kwiatów tropikalnego drzewa o nazwie jagodlin wonny. Charakteryzuje ją uwodzicielski, egzotyczny i słodki aromat, dzięki czemu z powodzeniem może być stosowana jako aromatyczna mgiełka do ciała czy włosów. P …

Woda lawendowa powstaje w procesie destylacji parą wodną lawendy wąskolistnej. Polecana do pielęgnacji skóry skłonnej do podrażnień, zanieczyszczonej, z rozszerzonymi porami oraz nadprodukcją sebum. Wspiera pielęgnację ukierunkowaną na normalizację cery o …

Woda różana powstaje w procesie destylacji parą wodną kwiatów róży damasceńskiej. Posiada subtelny kwiatowy zapach, dzięki czemu może być z powodzeniem stosowana jako aromatyczna mgiełka do ciała i włosów. Uznawana za najdelikatniejszą wodę roślinną, prze …

Masło kawowe zostało stworzone na bazie doskonałej jakości olei roślinnych. Zawarty w nim olej z kawy arabskiej, zapewnia kompleksową pielęgnację suchej, mało elastycznej, dojrzałej, cienkiej, łuszczącej się skóry całego ciała, jednocześnie otulając ją pr …

Aloes – niezastąpione serum dla skóry suchej, zniszczonej, podrażnionej, dojrzałej, wymagającej regeneracji i odżywienia, a także problemowej, zaczerwienionej i zanieczyszczonej. Bogate w wiele cennych składników aktywnych. Polecane w profilaktyce trądzik …

Kwas hialuronowy to 3% serum pielęgnacyjne zawierające kwas hialuronowy oraz sól sodową kwasu hialuronowego zbudowane z cząsteczek o trzech różnych wielkościach. Kosmetyk niezwykle uniwersalny i niezastąpiony w codziennej pielęgnacji. Polecany do cery suc …

Olej awokado powstaje w wyniku tłoczenia na zimno miąższu dojrzałego owocu drzewa awokado. Posiada intensywny zielony kolor oraz specyficzny, mocny aromat. Przeznaczony jest szczególnie do skóry dojrzałej, suchej i wrażliwej. Polecany także do osłabionych …

Olej z baobabu nazywany jest „nowym olejem arganowym”. Idealnie nadaje się do pielęgnacji cery suchej, dojrzałej, problemowej, zniszczonej i delikatnej. Często spotykany w kosmetykach anti-aging. Jako emolient, pomaga ograniczyć nadmierne odparowywanie wo …

Olej z czarnego bzu jest idealny do pielęgnacji suchych i zniszczonych rąk, łokci, pięt oraz łuszczącej się skóry. Polecany do cery suchej, delikatnej, dojrzałej, ale także tej z nadprodukcją sebum, problemowej, mieszanej. Bogaty w nienasycone kwasy tłusz …

Olej kameliowy powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion Camellia oleifera. Polecany jest do pielęgnacji skóry dojrzałej, suchej, delikatnej bądź mieszanej. Olej ten doskonale pielęgnuje włosy puszące się, zniszczone, osłabione oraz problemową skórę gło …

Olej z opuncji figowej to najbardziej luksusowy olej na świecie. Idealny do cery mało elastycznej, z widocznymi oznakami starzenia, suchej, o nierównym kolorycie, ale także nadmiernie przetłuszczającej się, problemowej. Znajduje zastosowanie także w pielę …

Olej z pestek jeżyn polecany jest do cery mieszanej, tłustej, zanieczyszczonej, o nierównomiernym kolorycie, reaktywnej. Stosowany także w pielęgnacji cery suchej, dojrzałej, z widocznymi oznakami starzenia, mało elastycznej. Znajduje zastosowanie w pielę …

Głównym składnikiem oleju rycynowego jest kwas rycynolowy, wykorzystywany powszechnie także w przemyśle. W kosmetyce, olej ten jest stosowany m.in. w popularnej metodzie OCM (Oil Cleansing Method). Polecany w profilaktyce nadmiernego wypadania włosów oraz …

Woda roślinna pozyskiwana z kwiatów kocanki włoskiej (hydrolat z kocanki) jest produktem o uniwersalnym zastosowaniu. Polecana do każdego typu skóry, szczególnie problemowej, skłonnej do podrażnień czy wyprysków, ale także delikatnej i reaktywnej. Pielęgn …

Olej arganowy otrzymywany jest w wyniku tłoczenia na zimno orzechów drzewa arganowego. To jeden z najbardziej znanych olei roślinnych, zwany skarbem Maroka. Polecany do skóry suchej, delikatnej, podrażnionej, problemowej, o obniżonej elastyczności. Jako e …

Olej arganowy otrzymywany jest w wyniku tłoczenia na zimno orzechów drzewa arganowego. To jeden z najbardziej znanych olei roślinnych, zwany skarbem Maroka. Polecany do skóry suchej, delikatnej, podrażnionej, problemowej, o obniżonej elastyczności. Jako e …

Bazylia olejek eteryczny - Your Natural Side Bazylia olejek eteryczny - dodatek do kosmetyków oraz aromatyzacji powietrza. Do użytku zewnętrznego. Stosowanie: Twarz, ciało, włosy (w rozcieńczeniu): kosmetyki niespłukiwane (kremy, oleje, toniki, serum, ba …

Bergamota olejek eteryczny - Your Natural Side Jak stosować? Twarz, ciało, włosy (w rozcieńczeniu): kosmetyki niespłukiwane (kremy, oleje, toniki, serum, balsamy) – max 21%, spłukiwane – zalecane kilka kropli. Dokładne dozowanie według IFRA znajduje się …

Szałwia olejek eteryczny - Your Natural Side Jak stosować? Twarz, ciało, włosy (w rozcieńczeniu): kosmetyki niespłukiwane (kremy, oleje, toniki, serum, balsamy) – max. 0,04 %, spłukiwane – max. 0,33 %.  Specyfikacja produktu: INCI: Salvia Officinalis …

Olej do włosów wysokoporowatych 50 ml - Your Natural Side   Spoglądasz w lustro i aż włos Ci się jeży na głowie? To już nie problem! Powiedz stanowcze NIE napuszonym, niesfornym i pozbawionym blasku włosom. Stworzona do zadań specjalnych kompozycja ośmiu …

Olej z czarnego bzu jest idealny do pielęgnacji suchych i zniszczonych rąk, łokci, pięt oraz łuszczącej się skóry. Polecany do cery suchej, delikatnej, dojrzałej, ale także tej z nadprodukcją sebum, problemowej, mieszanej. Bogaty w nienasycone kwasy tłusz …

Niebieska glinka bogata jest w cenne pierwiastki, przede wszystkim: krzem, wapń, magnez, cynk, miedź. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji skóry delikatnej, wrażliwej, suchej, o nierównomiernym kolorycie oraz mieszanej, tłustej, dojrzałej z oznakami starze …

Glinka żółta swój kolor oraz cenne właściwości zawdzięcza wysokiemu stężeniu żelaza i krzemionki. Znajduje zastosowanie w pielęgnacji skóry zmęczonej, problemowej, mieszanej, przetłuszczającej się, zanieczyszczonej, jak również dojrzałej z oznakami starze …

Woda roślinna pozyskiwana z liści zielonej herbaty jest produktem o uniwersalnym zastosowaniu. Polecana do każdego typu skóry, szczególnie wymagającej, problemowej, skłonnej do podrażnień czy wyprysków, ale także suchej i delikatnej. Pielęgnuje skórę dojr …

Woda Ylang Ylang powstaje w procesie destylacji kwiatów tropikalnego drzewa o nazwie jagodlin wonny. Charakteryzuje ją uwodzicielski, egzotyczny i słodki aromat, dzięki czemu z powodzeniem może być stosowana jako aromatyczna mgiełka do ciała czy włosów. P …

Peeling do ust z olejem truskawkowym stworzony został na bazie specjalnie wyselekcjonowanych olei i cukru. Polecany do szorstkiej, spierzchniętej, przesuszonej skóry. Pielęgnuje delikatną skórę ust i ich koloryt, otulając je przyjemnym aromatem oleju z pe …

Maska serum całonocne to wielofunkcyjny kosmetyk stworzony z myślą o idealnie gładkich i miękkich ustach. Stanowi połączenie nierafinowanych olejów, m. in. z dzikiej róży, wiesiołka, orzecha laskowego czy masła shea z witaminą E oraz woskiem pszczelim. Ma …

Masło makadamia jest idealne do starzejącej się, mało elastycznej i szorstkiej skóry całego ciała. Pielęgnuje skórę narażoną na intensywne rogowacenie, jak pięty, łokcie czy kolana. Dzięki zawartości emolientów, ogranicza nadmierną utratę wody ze skóry. N …

Olej abisyński tłoczony jest z nasion katranu abisyńskiego, jednorocznej rośliny wywodzącej się z Afryki i obszaru Morza Śródziemnego. Polecany do pielęgnacji skóry dojrzałej z oznakami starzenia, wrażliwej i po długotrwałej ekspozycji słonecznej. Może by …

Olej różany posiada bursztynową barwę. Polecany jest do skóry suchej, delikatnej, dojrzałej z widocznymi oznakami starzenia, ale także problemowej, z nadprodukcją sebum, o nierównym kolorycie. Polecany w profilaktyce skóry naczynkowej oraz przeciwstarzeni …

Olej różany posiada bursztynową barwę. Polecany jest do skóry suchej, delikatnej, dojrzałej z widocznymi oznakami starzenia, ale także problemowej, z nadprodukcją sebum, o nierównym kolorycie. Polecany w profilaktyce skóry naczynkowej oraz przeciwstarzeni …